Yeni oyuncu alanında iddialı .. Path.Com


Henüz Türkiye’de yaygınlaşmasa da, mevcut sosyal ağlar arasına yeni bir site daha eklendi. Path.Com

Google’ın kendisine yaptığı 100 Milyon dolarlık teklifi reddetmesiyle dikkatleri üzerine çeken Path.Com, Facebook’un eski yöneticilerinden Dave Morin’in yeni yatırımı. 22 Ocak 2010 tarihinde Facebook’taki görevinden ayrıldıktan sonra kendi sosyal ağ projesini hayata geçirmek için çalışmalara başlayan Morin, bu projede dünyanın ilk müzik paylaşım sitelerinden olan fakat yaşadığı talihsizlikler nedeniyle kapatılan Napster'ın yaratıcısı Shawn Fanning ile birlikte çalışıyor.

Peki ulusal basında, yakın bir gelecekte Facebook’un en büyük rakiplerinden biri olabileceği düşünülen Path.Com’u diğer sosyal ağlardan ayıran nedir?


Path.Com sitesinin en büyük farkı, bu sitede arkadaş listenizin 50 kişi ile sınırlı olması. Path.Com yetkilileri bu sınırlama ile daha konsantre bir "sosyal" çevre oluşturmayı, böylece kullanıcıların paylaşımlarının onları gerçekten tanıyan insanlar tarafından takip edilmesini amaçlamışlar.

Site kullanıcılarına çok basit bir arayüz sunuyor. Bu da, birçok sosyal paylaşım sitesinin video paylaşım ortamı gibi kullanıldığı günümüzde kullanıcılara farklı bir alternatif yaratıyor. Sistem üyelik sırasında geleneksel kullanıcı adı ve şifre bilgilerinin yanında kullanıcılardan telefon numarası ve mobil cihazlarında kullanılan mobil işletim sistemi bilgilerini de istiyor. (iPhone, Android, Blackberry ya da diğer seçeneklerinden birinin seçilmesi isteniyor) Bu da ileride, şu anda sadece iPhone App. ile piyasaya giren bu "markanın" mobil teknolojileri ne kadar önemsediğinin bir göstergesi sanırım.

Sitenin aynı zamanda Facebook ile bir entegrasyonu da mevcut, böylece üyeliğinizin ardından hesap bilgilerinizi kullanarak Facebook’taki arkadaşlarınızı da Path.Com üzerinde arayabiliyorsunuz.

Henüz çok yeni olan ve dolayısı ile Türkiye’de de çok yaygınlaşmamış olan bu yeni oyuncunun yakın zamanda neler yapabileceğini hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SAP ‘ye Giriş

Pazarlama Yönetiminde Değer Kavramı

DHCP Relay Agent Uygulaması